На 25.07.2023 г. ще бъде даден официален  старт по изграждането

...
На 25.07.2023 г. ще бъде даден официален  старт по изграждането
Коментари Харесай

Стартира изграждането на фотоволтаични инсталации на МБАЛ-Асеновград и Градска библиотека "Паисий Хилендарски"

На 25.07.2023 година ще бъде даден формален  старт по построяването на фотоволтаични съоръжения на МБАЛ - Асеновград и Градска библиотека " Паисий Хилендарски ” в града. Финансирането е по стратегия " Опазване на околната среда и климатични промени ", финансирана от Финансов механизъм на европейското икономическо пространство 2014 година - 2021 година, по план " Партньорство за акомодация към климатичните промени ".
 
Общата стойност на плана е в размер на 110 332.80 лева Зелената сила идва от голям брой новаторски източници, една от тях е слънцето. Произвеждането и използването на зелена сила е доста значима стъпка към решението на най-ключовите проблеми на нашата ера – световното стопляне и мръсния въздух.
 
Основните действия, които ще бъдат изпълнени, са внедряване на енергоспестяващи ограничения в постройката на общинската болница и на Градската библиотека. За задачата ще бъде инсталирано самостоятелно фотоволтаично зареждане. В постройката на МБАЛ - Асеновград ще бъде инсталирана апаратура за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници. Системата би произвела планирано количество на потребна сила в размер на 30 MWh годишно.
 
В постройката на библиотечната институция ще бъде сложена идентична апаратура с мощ 30 kWp за произвеждане на електрическа енергия от възобновими източници. Съоръжението би произвело планирано количество на потребна сила в размер на към 30 MWh годишно. Реализирането на плановите действия е от особена значимост, поради непрестанно повишаващите се цени на горивата и електрическата сила, което извънредно доста натоварва бюджетите на двете институции.
 
С построяването на новите съоръжения постройките ще придобият частична енергийна самостоятелност, като ще могат да създават електрическа сила за лични потребности.  В резултат на това, се чака понижаване на разноските за електрическа енергия и надлежно - на нездравословните излъчвания. Срокът за осъществяване на плана е 118 календарни дни.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР